header

Minimálna mzda vo Veľkej Británii

Obdobie25 rokov a viac21 - 24 rokov18 - 20 rokov17 a menej rokov
1.4.2020 - 31.3.2021    8,65 £ (odhad)  8,15 £ (odhad)  6,50 £ (odhad)  4,60 £ (odhad)
1.4.2019 - 31.3.2020    8,21 £  7,70 £  6,15 £  4,35 £


ANGLICKO, ŠKÓTSKO, DEVON - Hotely a Reštaurácie
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt čašníčka

Všetky profesie v hoteli sú vypísané tu dole v texte. Umiestňujeme jednotlivcov aj páry, pracuje sa priamo pod Anglickým zamestnávateľom priamo ako zamestnanec Hotela na Anglickú pracovnú zmluvu.


Ubytovanie na mieste a strava sú vždy zabezpečené. Práca na minimálne 6 mesiacov a dlhšie, za lacné ubytovanie je strhávané až z výplaty, je treba iba dopraviť sa do hotela – presný plán cesty vám poskytneme aj s informáciou o nákladoch za cestovné. Po úspešnom sprostredkovaní práce ešte pred vycestovaním do Anglicka obdržíte kontrakt od zamestnávateľa.

Prosím prečítajte si tu dole našu ponuku a v prípade záujmu vypíšte nám jednoduchú On-line registráciu z našej web stránky www.mctour.sk a priložte Anglický životopis a vaše foto. Je veľmi dôležité, vzhľadom na to že Anglickí zamestnávatelia – hoteliéri  kladú dôraz na to ako je urobený životopis a podľa toho máte väčšiu šancu byť lepšie a rýchlejšie umiestnený,  treba rozpísať podrobnejšie a presnejšie svoju prax v žiadanom obore, kde, ako dlho, a čo konkrétnejšie ste vykonávali. 

Umiestňujeme aj páry ale v takomto prípade sa obvykle trochu dlhšie čaká na umiestnenie ako pri jednotlivcoch. Stredná hovorová Angličtina podmienkou.

ANGLICKO Gastronómia –

Pracovné pozície do Hotelov a Reštaurácií

Záujemcov  o práce v hoteloch umiestňujeme do mnohých hotelov a reštaurácií vo Veľkej Británií -a to pozície: príprava jedál -kuchár, pomocné práce v kuchyni-kitchen porter umývač riadov (kuchári všetkých kategórií -Chef, Commis chef, Sous Chef, Chef de Partie..); Obsluha hostí- čašník/čašníčka, chyžná - upratovanie izieb, práca za barom- barman/barmanka, nosenie kufrov, recepčná, nočný vrátnik Night porter, General assistant všeobecný asistent- výpomoc na viacerých pozíciach. Pri viacerých pozíciach nástup možný ihneď a na dlhodobo. Minimálna mzda na hodinu je 8,65  GBP – a viac cca do 32 000 ročne záleží od pozície. Práca je vybavená na pracovné zmluvy HPP a TPP kedy zamestnávateľ hradí všetky odvody ako sociálne zdravotné dôchodkové. Práca je garantovaná na minimálne 40 hodín týždenne prípadne viac. Máte nárok na 28 dní platenej dovolenky v roku. Najvyššie zárobky majú kuchári. Ubytovanie a strava priamo v hoteloch za nízky poplatok (20-40 GBP/týždeň (Anglicko) -v závislosti od hotela, čo je veľkou výhodou - odpadávajú Vám náklady na dopravu. Za ubytovanie a stravu strhávajú až z výplaty. Netreba nosiť žiadne depozity či poplatky za ubytovanie a stravu vopred. Umiestňujeme do veľmi pekných hotelov a reštaurácií. Zdokonalíte sa v angličtine a získate nový rozhľad v dynamicky sa rozvíjajúcom odvetví, akým je turizmus a gastronómia. Oblasti najmä stredné Anglicko Surrey, Hampshire, severné Anglicko, Devon, Wales, Škótsko, Cornwall...občas Írsko 

... Pobyt na minimálnu dĺžku pobytu 6 mesiacov a dlhšie, občas sa vyskytnú krátkodobé Vianočné pracovné pobyty.
Jedná sa o Hotelové a Reštauračné  zariadenia vyššieho typu, sú to zariadenia na vyššej úrovni, vždy pri ponuke dostane záujemca s detailami ponuky práce k nahliadnutiu aj web stránku Hotela alebo Reštaurácie.
Výhodou je doplniť referenciami skúsenosti z predchádzajúceho zamestnania, nutná čiastočná hovorová Angličtina, čašníci, barmani, general assistenti - nutná komunikatívna Angličtina. Pre prácu na recepcii je nutná plynulá Angličtina.  V prípade záujmu nám prosím zašlite Váš životopis v Angličtine s pracovnými skúsenosťami plus foto, prípadne ak máte  možnosť doložte referenciu tiež v Angličtine. Robíme asistenciu pri zisťovaní  dopravy do zahraničia, následne príprava cestovného itinerára pre príchod na pracovné miesto.

PRÁCA V OBLASTI
HOTELOVÝCH A REŠTAURAČNÝCH SLUŽIEB

1.  GENERAL ASSISTANT - Kumulovaná funkcia zložená z viacerých profesií, napr. čašníčka chyžná. Niektoré dni pracuje ako čašníčka, niektoré dni ako chyžná. Podľa potreby hotela. To isté môže byť napr čašník chyžný. Prípadne čašník umývač riadov... 

 Pracovné pozície v hotelovej hale:

  1. RECEPTIONIST/FRONT DESK COORDINATOR - víta hostí. Súčasťou jej povinností je odpovedať na otázky hostí, nasmerovať ich do ich izieb, prijímanie hovorov cez telefón s viacerými linkami alebo cez centrálu, vypĺňanie a zhromaždovanie údajov, spracovávanie údajov počítačom. Tiež môže preberať platby.
  2. HALL PORTER - otvára hosťom dvere do hotela.
  3. PORTER - je zodpovedný za nosenie batožiny hotelových hostí.
  4. NIGHT PORTER - je porter, ktorý pracuje v noci. Tiež môže vykonávať niektoré z povinností recepčnej.

Pracovné pozície v rámci obsluhy:

  1. WAITER/WAITRESS = ČAŠNÍK/ČAŠNÍČKA (vo všeobecnosti) - pripravuje stoly, podáva návštevníkom jedálny lístok, preberá objednávky a podáva jedlá alebo/a nápoje zákazníkom, môže aj preberať platby.
  2. MAITRE D´ HÔTEL - víta hostí, predkladá im jedálny lístok a pomáha pri výbere jedál a nápojov. Tiež sa lúči s hosťami pri odchode.
  3. CHEF DE RANG - má pridelený určitý počet stolov, pri ktorých prijíma objednávky a odovzdáva ich svojmu pomocníkovi. Zdržuje sa stále v reštaurácii, prekladá jedlo z misy na tanier, prípadne ho dochucuje a predkladá hosťom.
  4. COMMIS DE RANG - prináša objednané jedlá na servírovací stôl a odnáša použitý riad.
  5. CHEF SOMMELIER - prijíma objednávky na nápoje a predkladá ich potom hosťom.
  6. BUFFETIER - ponúka výrobky podľa denného sortimentu studenej kuchyne.
  7. CASHIER - vyhotovuje účty na skonzumované jedlá.
  8. TRANCHEUR - na pojazdnom vozíku alebo na krájacom stolíku rozdeľuje na porcie mäso, ryby, hydinu a podáva hosťom na tanieri aj s vhodnými prílohami.

Pracovné pozície v bare:

  1. BARMAN/BARMANKA - pripravuje objednávky na nápoje, ktoré prijíma buď priamo od zákazníka alebo od obsluhujúceho personálu daného zariadenia. Pripravuje miešané nápoje, podáva fľašové alebo čapované pivo, nalieva víno alebo iné nápoje. Tiež zdobí nápoje, pripravuje k nim prílohy a udržuje čistotu baru. Môže tiež prijímať platby, pracovať s registračnou pokladňou, umývať poháre a náradie a podávať jedlo zákazníkom pri bare.

Pracovné pozície v kuchyni:

  1. CHEF/COOK = KUCHÁR (vo všeobecnosti) - človek, ktorý profesionálne varí.
  2. COMMIS CHEF = POMOCNÝ KUCHÁR - riadi sa pokynmi šéfkuchára, vypomáha pri príprave jedál, v prípade potreby zastupuje pomocníka v kuchyni.
  3. EXECUTIVE CHEF - spravuje celý chod kuchyne, vrátane zostavenia menu, personálneho manažnetu a obchodných záležitostí.
  4. CHEF DE CUISINE - je buď hierarchicky na úrovni executive chef alebo sous chef, ktorý podlieha executive sous chef. Závisí to od usporiadania v rámci konkrétneho zariadenia.
  5. SOUS CHEF - priamy podriadený executive chef. Má na starosti zostavenie menu, ohodnocovanie cien jednotlivých jedál a objednávky. Veľké kuchyne majú často viac ako jedného sous chef, z ktorých každý má konkrétne zodpovednosti.
  6. EXPEDIER - všeobecne je táto funkia zastávaná sous chef. Zodpovedá za koordináciu prípravy jedál a obsluhy zákazníkov. Zabezpečuje, aby zákazníci pri stoloch mali pripravené objednané jedlo súčasne.
  7. CHEF DE PARTIE OR STATION CHEF/LINE COOK - má na starosti konkrétne oddelenie prípravy jedál. Vo veľkej kuchyni má každý chef de partie niekoľko kuchárov alebo asistentov. Vo väčšine je však jediným pracovníkom daného oddelenia.
  8. SAUCE CHEF//SAUCIER - pripravuje omáčky, dusené a opečené jedlá a teplé predjedlá.
  9. FISH COOK/POISSONIER - pripravuje rybacie pokrmy.
  10. VEGETABLE COOK/ ENTREMETIER - pripravuje zeleninu, polievky, potraviny s veľkým obsahom škrobu a vajíčka. Veľké kuchyne môžu opäť jednotlivé povinnosti deliť.
  11. ROAST COOK/ROSTISSEUR - pripravuje pečené, dusené mäso spolu s omáčkou a grilované mäso.
  12. THE PANTRY CHEF/ GARDE MANAGER - zodpovedá za prípravu studených jedál, vrátane šalátov, nálevov, paštéty, studené predjedlá a občerstevnia.
  13. PASTRY CHEF//PÂTISSIER - pripravuje paštéty a deserty.
  14. THE RELIEF COOK, SWING COOK/TOURNANT - nahrádza ktoréhokoľvek zo špecializovaných kuchárov.
  15. COOKS AND ASSISTANTS - vo väčších kuchyniach má každý station chef kuchárov a asistentov, ktorí vypomáhajú pri príprave jedál v rámci ich oddelenia.
  16. KITCHEN PORTER = POMOCNÍK V KUCHYNI - umýva riad a sklo, čistí zeleninu, je zodpovedný za udržiavanie čistoty v kuchyni i v rámci kuchynských zariadení, atď.

Pracovné pozície v oddelení upratovania:

  1. HOUSEKEEPER - má na starosti čistotu. Stará sa o upratanie jej pridelených izieb rovnako ako o údržbu čistoty ďalších priestorov hotela, ako sú chodby, haly, terasy, sociálne zariadenia atď. Môže byť ako žena tak aj muž. 
  2. CHAMBERMAID - zodpovedá za upratanie izieb, ktoré sú jej pridelené.
  3. ROOM ATTENDANT - podobne ako chambermaid, zodpovedá za upratanie izieb, ktoré sú jej pridelené. Tiež má na starosti donášku na izbu.
  4. CLEANER - stará sa o čistotu priestorov v danom zariadení alebo firme s výnimkou izieb.
  5. CHARWOMAN - je žena, ktorá sa podobne ako cleaner sa stará o čistotu priestorov s výnimkou izieb.


Poplatky: Registrácia  je zdarma.  Po vybavení pri preberaní kontraktu z hotela platíte jednorázovo poplatok 200 Eur/ osobu za asistenčné služby. Je nutné ho uhradiť v hotovosti, poštovou poukážkou alebo na účet po vybavení, kedy je pracovné miesto zaručene zabezpečené pre konkrétneho záujemcu o prácu, keď je všetko potvrdené z oboch strán, pri spisovaní zmluvy pred vycestovaním do zahraničia. Obsahuje vybavenie veškerej dokumentácie, asistencia k pracovnému programu, príprava uchádzača pred príchodom do zahraničia, informovanosť uchádzača, asistencia v priebehu celého pracovného programu, komunikácia so zamestnávateľom pred vycestovaním. Poskytnuté služby nemajú súvislosť so sprostredkovaním práce, ale sú nad rámec povinností sprostredkovateľa. Nárok za poplatok za naše služby sa platí až po ich zabezpečení (Pri podpise zmlúv a zabezpečení poradenstva – tieto služby sú zabezpečené ešte pred vycestovaním do zahraničia) Tento poplatok je konečný. Nevyberáme za prácu v zahraničí ani registračné poplatky ani žiadne iné poplatky ani poplatky za preklad.

Asistenčné služby zahŕňajú :

spracovanie zivotopisu a dalsich potrebnych dokumentov klienta podla poziadaviek zahranicnych zamestavatelov

  1. zhodnotenie urovne anglickeho jazyka preskusanim
    priprava klienta na interview s potencialnym zahranicnym zamestnavatelom

asistenciu pri zisťovaní  dopravy do zahraničia, následne príprava cestovného itinerára pre príchod na pracovné miesto

  1. zaistenie odvozu z letiska alebo autobusovej či vlakovej stanice, zistenie spojov
  2. poskytnutie informácií ohľadom ubytovacích možností v zahraničí a ich zaistenie
  3. inštrukcie čo si zobrať so sebou a ohľadne pracovného oblečenia
  4. pomoc v krízových situáciách a help line kontakt 
  5. poskytnutie informácií o životných podmienkach, pracovných podmienkach a úradných povinnostiach v zahraničí. / prihlásenie na úradoch / poradenstvo ohľadne zahraničnej legislatívy
  6. poskytnutie kontaktov na kontaktné osoby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEMECKO - Hotely a Reštaurácie

Umiestňujeme  zamestnancov do Hotelov a Reštaurácií do Nemecka, jednotlivcov aj páry.

Pracuje sa priamo pod Nemeckým zamestnávateľom.

NEMECKO - Gastronómia/ Hotely a Reštaurácie 3,4 - 5 hviezdičkové, práca je zabezpečená  obvykle na minimálne 6 mesiacov a dlhšie ak nie je dohodnuté vopred inak, podmienkou je hovorová Nemčina a prax v obore na ktorý sa hlásite. Lokality sú po celom Nemecku, ale hlavne Hamburg, okolie Baltického mora, Berlín... Pracuje sa minimálne 40 hodín týždenne plus možné presčasy. Aktuálne hľadáme všetky profesie ako kuchárov od pomocných po vysoko odborných, čašníkov, čašníčky, recepčné -ných, chyžné, nočných vrátnikov, pomocníkov do kuchýň, general assistentov - výpomoc všeobecný asistent, barmanov. Základný nástupný plat je minimálne od 8,50 Eur na hod v čistom a viac až do 15 Eur na hodinu, plus tipsy sprepitné, plus bonusy, kuchári min. 10 - 12 Eur na hodinu a viac. Ešte pred vycestovaním budete v kontakte s budúcim zamestnávateľom a našou partnerskou agentúrou. Po úspešnom sprostredkovaní práce ešte pred vycestovaním do Nemecka obdržíte kontrakt od nemeckého zamestnávateľa.

Pracovná zmluva sa podpisuje priamo so zamestnávateľom. Práca na pracovné zmluvy na TPP a HPP, všetky odvody odvádza zamestnávateľ, strava obvykle počas smeny zdarma, ubytovanie vždy zabezpečené v blízkosti pracoviska za cca 300 - 350 Eur mesačne, občas zabezpečené priamo v hoteli bez nutnosti dochádzania. V prípade záujmu nám prosím zašlite životopis v Nemčine s rozpísanou praxou profesie na ktorú sa hlásite, plus vaše foto, ak máte referenciu v Nemčine alebo v Angličtine je to výhodou. Prosím aby ste nám vypísali  Bezplatnú On line registráciu z našej web stránky www.mctour.sk. Pomôžeme vám s najlepším nájdením dopravy na miesto práce pripravíme vám itinerár cesty, počas celého pobytu vám ponúkame asistenciu a overenú dlhoročnú spoluprácu s našimi partnermi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asistenčné služby zahŕňajú : 

spracovanie zivotopisu a dalsich potrebnych dokumentov klienta podla poziadaviek zahranicnych zamestavatelov

  1. zhodnotenie urovne anglickeho jazyka preskusanim
    priprava klienta na interview s potencialnym zahranicnym zamestnavatelom

   2. asistenciu pri zisťovaní  dopravy do zahraničia, následne príprava cestovného itinerára pre príchod na pracovné miesto

   3. zaistenie odvozu z letiska alebo autobusovej či vlakovej stanice, zistenie spojov

   4. poskytnutie informácií ohľadom ubytovacích možností v zahraničí a ich zaistenie

   5. inštrukcie čo si zobrať so sebou a ohľadne pracovného oblečeni

   6. pomoc v krízových situáciách a help line kontakt

   7. poskytnutie informácií o životných podmienkach, pracovných podmienkach a úradných povinnostiach v zahraničí. / prihlásenie         na úradoch / poradenstvo ohľadne zahraničnej legislatívy

   8. poskytnutie kontaktov na kontaktné osoby

 

CHEFS - kuchári:

We are looking for professional chefs to work in the UK restaurant chains across the country

 The chefs we are looking for are:

Head chefs, Sous chefs, Chef de partie, Commis chefs

Italian chefs, Mediterranean chefs, Tandoor chefs, Curry chefs

Indo-Chinese chefs, Thai chefs, Japanese chefs, Halwai chefs, Pastry chefs, South Indian chefs

We require:

Good spoken English;

Sufficient experience - 1 year would be considered junior chef;

Experience in a particular experience above 3 years and over would be considered qualified. We need verified experience please;

 We offer:

Salary from 12 000 to 35 000 per year depending on experience and the working level and experience;

Accommodation provided. Two options: 1) Depending on the location of the restaurant -  accommodation can be provided and paid by the employer for 7 to 10 days till the candidate finds own accommodation or we will offer temporary accommodation and list of landlords in the area. Option 2) staff accommodation can be provided if available by employer.

A job where the candidate can develop its own skills and experience

Fast paced environment